Міжнародний комерційний арбітраж: право та практика

21-24 травня 2007 Арбітражним інститутом при Торговій палаті м. Стокгольма було проведено тренінг на тему Міжнародний комерційний арбітраж: право і практика.

Даний практичний семінар був проведений Арбітражним інститутом при Торговій палаті м. Стокгольма для юристів та адвокатів з Росії та країн СНД. Участь у роботі практичного семінару від Адвокатської групи України прийняв адвокат Володимир Шахрай.

Арбітражний інститут Торгової палати м. Стокгольма традиційно є одним з найбільш важливих світових центрів міжнародного арбітражу. Стабільне зростання кількості справ за участю іноземних сторін, прийнятих до розгляду Арбітражним інститутом, переконливо підтверджує його високий авторитет і популярність на міжнародному рівні. Арбітражний інститут Торгової палати м. Стокгольма заснований в 1917 році, є частиною Торгової палати Стокгольма, але незалежний від неї, новий арбітражний регламент прийнятий в січні 2007 року, Арбітражний інститут розглядає близько 140 процесів у рік.

Вибір Арбітражного інституту ТПС і його арбітражного регламенту сторонами з різних юрисдикцій обумовлений цілою низкою причин:
відповідне законодавство про арбітраж, відповідає міжнародним стандартам, зокрема
Типовому закону ЮНСІТРАЛ про міжнародний торговий арбітражі, остаточний характер арбітражного рішення, який виключає можливість перегляду рішення по суті спору, загальна ефективність арбітражного виробництва, зокрема шляхом встановлення шестимісячного строку для винесення арбітражного рішення, конфіденційність арбітражного розгляду, здатність Арбітражного інституту вести справи на декількох мовах в тому числі російською і надавати допомогу в легалізації арбітражних рішень.

У ході проведеного семінару адвокати та юристи ознайомилися з роботою Арбітражного інституту, а також з роботою Апеляційного суду м. Стокгольма, обговорили найбільш прийнятні для сторін арбітражні застереження, принципи розгляду справ в арбітражному інституті, порядок виконання рішень арбітражного інституту, а також можливість застосування забезпечувальних заходів , вивчили регламент арбітражного інституту.

Учасники науково практичного семінару також змогли ознайомиться з роботою найбільших юридичних компаній Швеції таких як: Delphi & Co, Vinge, Mannheimer Swartling, організаторами семінару було органіхзовани зустрічі з партнерами та юристами даних компаній в офісах юридичних фірм.

Переглянути всі новини
Новини компанії
24 Квітня 2013
У Верховній Раді України 22.04.2013 року зареєстровано проект нового Трудового кодексу  України, ініціаторами якого є народні депутати України, члени фракції партії Регіонів Стоян Олександр Миколайович та Сухий Ярослав Михайлович. Новий...
Детальніше
17 Січня 2014
Через рік після набрання чинності Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212- VI) , Вищий господарський суд України опублікував зміни і доповнення до Інформаційного листа Вищого господарського суду...
Детальніше
Консультації

Податковим кодексом України передбачено підстави анулювання свідоцтва платника ПДВ одна з яких це наявність в єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - запису про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу. Як підтвердити відомості в Єдиному державному реєстрі та як часто це потрібно робити?

Детальніше

Я являюсь працівником підприємства, відносно якого порушено справу про банкрутство. У яку чергу відносно решти кредиторів будуть задоволенні мої вимоги, відносно моєї заробітної плати.

Детальніше
Проекти
Клієнт:
Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Адвокатська група України в 2010 році вступила в справу про банкрутство ТОВ «Українсько-Середземноморські авіалінії» на стороні кредитора Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Участь у справі про банкрутство нами було розпочато вже після...
Детальніше
Клієнт:
ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль"- ВАТ "Авіокомпания "Авіалінії УКраїни" 17 травня 2011 року нашими адвокатами було підготовлено та подано позов до Господарського суду Київської області з метою захисту порушеного права Державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” внаслідок незаконних дій Відкритого акціонерного товариства...
Детальніше