В Україні буде спрощено порядок надання державної допомоги сім'ям з дітьми

Верховною Радою України 16 квітня 2013 року прийнято за основу та в цілому  проектом Закону України від 18.02.2013 р. № 2313 “Про внесення доповнень до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", автором якого виступив народний депута України  Ігор Калєтнік. 

Цим законом суттєво спрощено процедуру отримання громадянами допомоги при народженні дитини, а саме значно скорочена кількість документів для отримання державної допомоги при народженні дитини та встановлено їх вичерпний перелік.

Тепер для отримання допомоги буде достатньо пред'явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, свідоцтво про народження дитини та заяву у довільній формі одного з батьків (опікунів). 

крім цього, на органи праці та соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна) покладено обов'язок самостійно отримувати від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ, з державних реєстрів всі необхідні відомості та вчиняти інші дії для призначення такої допомоги громадянам, які мають на те відповідне право.

На сьогоднішній день, для оформлення даного виду державної допомоги батькам або ж опікунам необхідно надати органам соціального захисту населення наступний перелік документів:

  • заяву, яку надають для заповнення безпосередньо у відділі соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника, форма даної заяви затверджена наказом Міністерства соціальної політики України № 96 від 22 лютого 2012 року;

  • копію свідоцтва про народження дитини;

  • витяг з Державного реєстру актів громадянського стану про народження дитини для виплати допомоги у зв’язку з її народженням, який видається відділом реєстрації актів громадянського стану під час реєстрації народження дитини.

  • особам, які звертаються за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей, до перелічених вище документів надають довідку про склад сім'ї та копію свідоцтва про народження кожної дитини.

Отже, порівнюючи існуючий та майбутній механізм отримання державної допомоги при народженні дитини — очевидно, що якщо Президент України підпише даний законопроек, це спростить процедуру отримання державної допомоги сімями з дітьми. 

 

Переглянути всі новини
Новини компанії
05 Червня 2013
  5 червня цього року у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.  
Детальніше
15 Листопада 2006
Адвокатською групою України укладений довгостроковий договір про надання юридичних послуг з однією з провідних будівельних компаній України ТОВ "Житло-Буд". Даний договір передбачає, що Адвокатська група України буде виступати юридичним радником ТОВ "Житло-Буд" у всіх питаннях, що вимагають...
Детальніше
Консультації

Я мати-одиначка, яка самостійно виховує та утримує неповнолітню дитину. З батьком свого синя ми давно розлучені. З дитиною він не спілкується, фінансово жодним чином нам не допомагає. Є можливість відправити сина по оздоровчій путівці в дитячий табір в Болгарію, а колишній чоловік відмовляється дати дозвіл на вивезення дитини за кордон. Чи можна якось уникнути цього і відправити дитину на відпочинок без дозволу батька?

Детальніше

Створюємо місцеву громадську організацію екологічного спрямування, діяльність якої буде поширюватися на територію міста Київ. Які вимоги законодавства України потрібно врахувати при підготовці Статуту організації щоб в подальшому мати змогу бути неприбутковою організацією?

Детальніше
Проекти
Клієнт:
ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль"- ВАТ "Авіокомпания "Авіалінії УКраїни" 17 травня 2011 року нашими адвокатами було підготовлено та подано позов до Господарського суду Київської області з метою захисту порушеного права Державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” внаслідок незаконних дій Відкритого акціонерного товариства...
Детальніше
Клієнт:
ТОВ "Єдина торгова система-Київ" Наші адвоката успішно представили інтереси ТОВ "Єдина Торгова Система - Київ" у господарському суді Луганської області в суперечці з Підприємством з 100% Іноземними Інвестиціями " ІнтерГазСінтез " про визнання недійсним договору купівлі -продажу. Так , Позивач ПІІ " ІнтерГазСінтез " звернулося...
Детальніше