Українцям доведеться сплачувати новий податок на нерухоме майно

Українцям доведеться сплачувати новий податок на нерухоме майно, який вступив в силу з 1 січня 2013 року. Відтепер власникам нерухомості, в залежності від розміру житлової площі будуть застосовуватись наступні ставки податку: 1 відсоток мінімальної зарплати (що становить 11,47 грн.) за кожен квадратний метр житлової площі квартири, розмір якої не перевищує 240 кв. М та житлового будинку розміром до 500 кв. М, 2,7 відсотка мінімальної заробітної плати (що становить 30,97 грн.) у разі, якщо житлова площа перевищує вищезазначені розміри. Даний вид податку не застосовується до дачних та садових будівель, проте лише у тому випадку, якщо особа володіє не більш ніж одним таким будинком.
Отже, залишається лише чекати повідомлень від податкових органів, які почнуть надходити громадян вже з 15 квітня (про це повідомляє Міністерство доходів і зборів України).

Переглянути всі новини
Новини компанії
21 Травня 2007
21-24 травня 2007 Арбітражним інститутом при Торговій палаті м. Стокгольма було проведено тренінг на тему Міжнародний комерційний арбітраж: право і практика. Даний практичний семінар був проведений Арбітражним інститутом при Торговій палаті м. Стокгольма для юристів та адвокатів з Росії та...
Детальніше
17 Січня 2014
Через рік після набрання чинності Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212- VI) , Вищий господарський суд України опублікував зміни і доповнення до Інформаційного листа Вищого господарського суду...
Детальніше
Консультації

При подачі заяви про видачу мені технічного запису судового засідання співробітники канцелярії мені сказали, що така послуга платна, коштує 15 грн., і, що мені необхідно надати квитанцію про оплату судового збору. Я інвалід ІІ групи, чи маю я якісь пільги, що б отримати такий запис безкоштовно і на що посилатися?

Детальніше

Як дізнатися, чи буде проводитись на нашому підприємстві перевірка щодо дотримання законодавства про захист персональних даних?

Детальніше
Проекти
Клієнт:
ТОВ "Житлобуд" 15 ноября 2006 года Адвокатська група Украіни уклала довгострокову угоду з однією з провідних будівельних компаній Украіни Товариством з обмеженою відповідальністю "Житлобуд" про надання юридичних послуг.
Детальніше
Клієнт:
ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль"- ВАТ "Авіокомпания "Авіалінії УКраїни" 17 травня 2011 року нашими адвокатами було підготовлено та подано позов до Господарського суду Київської області з метою захисту порушеного права Державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” внаслідок незаконних дій Відкритого акціонерного товариства...
Детальніше